Előkészületben

AZ IKERKARDOK TITKA

Forgatókönyvfejlesztés az MTVA Média Mecenatúra támogatásával

Éveken keresztül gyártott a Magyar Televízió olyan „ifjúsági”-nak nevezett tévéfilmeket, melyek a 10-14 éves korosztályt célozták meg. Abban az időben ezek a gyerekfilmek kiválóan betöltötték funkciójukat: szórakoztatva meséltek el egy-egy történetet. A filmek jelentős magyar írók műveiből készültek, többek között Bálint Ágnes, Janikovszky Éva, Csukás István, Fekete István, Török Sándor voltak a szerzők. Ezt a hagyományt szeretnénk felújítani Az ikerkardok története című filmtervvel, miközben tisztában vagyunk azzal, hogy a mai gyerekek már másik generációhoz tartoznak.

Filmtervünk gyerekhősei egy pár elveszett(nek hitt) kardot keresnek, miközben a körülmények akadályozzák őket. A kardok ebben az esetben nemcsak a múlt elemei, hanem a jelenben is létező tárgyak, hiszen a főhős fiú vívni tanul, így a jelen és a múlt egyszerre van jelen a filmben.

A vívás-kardozás a mai napig nagy kedvence a fiúgyerekeknek, nincs olyan játszótéri csetepaté, ahol ez ne jelenne meg, már az egészen kicsiknél is. Amikor a vívást, mint elemet behozzuk a filmbe, a legnehezebben megszólítható fiúgyerekeket szeretnénk képernyő elé ültetni, abban a reményben, hogy amit ott látni fognak, az egyfajta mintát és tanulságot is ad majd nekik.

Forgatókönyvíró: Dragomán György

HELKA

forgatókönyv fejlesztés és gyártás előkészítés a Filmalap támogatásával

A történet irodalmi alapja Fáy András: Sió – Tündéres rege című műve, melyet Nyulász Péter is feldolgozott a Helka – A burok völgy árnyai című, gyermekeknek szóló irodalmi művében.
Az általunk tervezett film forgatókönyve azonban nem csupán a régi legendát éleszti fel, hanem egy új világot is teremt.
A fordulatos, pergő történet számos kihívás elé állítja a főhősöket, akik apránként felgöngyölítik a régmúlt titkait, megoldják a varázslatos fejtörőket, s megmentik a Balatont.
A mese a kiskamaszok felnőtté válását, a felelős gondolkodás kialakulását is nyomon követi. A történet nem nélkülözi a kacagtató humort, mely olykor a megteremtett szituációkból adódik, máskor nyelvi leleményekben gyökerezik.

Forgatókönyvíró: Kormos Anett, Zabezsinszkij Éva, Csortos Szabó Sándor, Sallai Ervin

A tervezett film weblapja: http://helka.film.hu/

PULT FIKSÖN

(munkacím)
forgatókönyv fejlesztés a Filmalap támogatásával

Össze lehet-e kamuzni pármillió dolláros örökség kedvéért 48 óra alatt egy teljes indiai közösséget Magyarországon?

Egy derűs szerda reggelen csörög a telefon, hogy meghalt Mr. Radhak, és pármillió dolláros vagyonát egyetlen unokaöccsére, Adikhavira hagyta, aki Magyarországon neves ügyvéd, az indiai diaszpóra híressége, a kultúra elismert támogatója. Szóval námbervan díszindiai Budapesten.
1-2 milla dolcsis örökséggel. Nem semmi.

Csak egy baj volt. Adikhavi – vagy ahogy mi hívjuk: Maugli – nyolc éve frankón kibukott a jogról, csak a muterjának rizsázott Indiában, hogy mekkora nagymenő Pesten. Valójában itt pultos a konditeremben, ahol a spanokkal gyúrunk. Na de sose féljen, aki minket lát. A haverokkal megígértük neki, hogy összekamuzzuk ami kell: az ügyvédi praxist, az indiai menyasszonyt, kéglit hagyományos berendezéssel, meg egy egész indiai közösséget. Persze nem ingyen, ha érted, mire gondolok. Szóval nagy hepaj volt, nem mondom el, mi lett a vége. Bunyó, buli, pornóforgatás, bírósági tárgyalás, esküvő, amit csak akartok; és akkor a coelhós hülyeségekről, mint barátság, a másik elfogadása, meg ilyenek, még nem is beszéltem.

Forgatókönyvíró: Sallai Ervin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helka concept 03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PowerPoint bemutató