Előkészületben

HELKA

forgatókönyv fejlesztés és gyártás előkészítés a Filmalap segítségével

A történet irodalmi alapja Nyulász Péter Helka – A burok völgy árnyai című, gyermekeknek szóló irodalmi műve. A fordulatos kalandregény országosan ismert, jelenleg a negyedik kiadáson van túl, több mint 11.000 példányban fogyott el eddig.
Az általunk tervezett film forgatókönyve azonban nem csupán a mesekönyvben megírt régi legendát éleszti fel, hanem egy új világot is teremt.
A fordulatos, pergő történet számos kihívás elé állítja a főhősöket, akik apránként felgöngyölítik a régmúlt titkait, megoldják a varázslatos fejtörőket, s megmentik a Balatont.
A mese a kiskamaszok felnőtté válását, a felelős gondolkodás kialakulását is nyomon követi. A történet nem nélkülözi a kacagtató humort, mely olykor a megteremtett szituációkból adódik, máskor nyelvi leleményekben gyökerezik.

Forgatókönyvíró: Kormos Anett, Zabezsinszkij Éva

A tervezett film weblapja: http://helka.film.hu/

 

 

PULT FIKSÖN

(munkacím)
forgatókönyv fejlesztés a Filmalap segítségével

Össze lehet-e kamuzni pármillió dolláros örökség kedvéért 48 óra alatt egy teljes indiai közösséget Magyarországon?

Egy derűs szerda reggelen csörög a telefon, hogy meghalt Mr. Radhak, és pármillió dolláros vagyonát egyetlen unokaöccsére, Adikhavira hagyta, aki Magyarországon neves ügyvéd, az indiai diaszpóra híressége, a kultúra elismert támogatója. Szóval námbervan díszindiai Budapesten.
1-2 milla dolcsis örökséggel. Nem semmi.

Csak egy baj volt. Adikhavi – vagy ahogy mi hívjuk: Maugli – nyolc éve frankón kibukott a jogról, csak a muterjának rizsázott Indiában, hogy mekkora nagymenő Pesten. Valójában itt pultos a konditeremben, ahol a spanokkal gyúrunk. Na de sose féljen, aki minket lát. A haverokkal megígértük neki, hogy összekamuzzuk ami kell: az ügyvédi praxist, az indiai menyasszonyt, kéglit hagyományos berendezéssel, meg egy egész indiai közösséget. Persze nem ingyen, ha érted, mire gondolok. Szóval nagy hepaj volt, nem mondom el, mi lett a vége. Bunyó, buli, pornóforgatás, bírósági tárgyalás, esküvő, amit csak akartok; és akkor a coelhós hülyeségekről, mint barátság, a másik elfogadása, meg ilyenek, még nem is beszéltem.

Forgatókönyvíró: Sallai Ervin

Helka concept 03